Zomerfruitclafoutis

Benodigdheden voor 4 personen

500 gram smakelijk rijp fruit zoals zoals kersen, perziken, nectarines, blauwe bessen, pruimen, abrikozen, frambozen of abrikozen.

7 el fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker

3 thl kirsch (optioneel, wel heel lekker)

20 gram boter en wat extra voor het invetten

2 grote eieren

½ thl vanille extract

1 flinke el bloem

50 cl melk

75 cl room

kersenclafoutis klein

Ontpit het fruit en snij het eventueel in stukjes. Strooi er 3 el suiker of en de likeur. Laat het even intrekken.

Verwarm de oven voor op 180C. Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi deze met wat suiker. Verwarm de melk met de room en de boter totdat de melk warm is en de boter gesmolten. Klop de eieren los met de suiker en het vanille extract. Voeg de bloem en een snufje zout toe en klop deze er goed doorheen. Voeg langzaam de warme melk in een straaltje toe en klop deze er doorheen.

Verdeel de kersen over de vorm. Giet het beslag erover heen. Zet de vorm in de oven voor ongeveer 35 minuten totdat de eieren gestold zijn. Serveer warm of lauwwarm.