Winterposteleinstamppot

Benodigdheden voor 4 personen

200 gram winterpostelein

2 grote sjalotten

1 rode paprika

1½ kilo aardappels

½ bakje boursin cuisine

1 kopje melk

Klontje boter

Olie

7

Kook de aardappels gaar. Fruit intussen de sjalotten in wat olie. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe en bak eventjes mee zodat de paprika nog wel een beetje beet heeft.

Stamp de aardappels fijn als ze gaar zijn. Verhit de melk met de boter en roer deze door de aardappels. Was de winterpostelein goed, zorg dat het water eruit is (een slacentrifuge werkt goed) en snij de winterpostein klein. Voeg de boursin en het paprika ui mengsel aan de aardappelpuree toe. Roer goed door en breng op smaak. Roer tot slot de winterpostelein erdoor. Direct opdienen, want anders wordt de winterpostelein slap en blijft er niets van over.

Rookworst is er heerlijk bij. Je kunt ook gebakken spekjes toevoegen. Of als je vegetarisch wilt eten nog wat gebakken champignons en wat extra boursin.