Soep van aardpeer met gebakken pastinaak en paddenstoelen

Benodigdheden voor 4 personen:

 

1 kg aardperen

citroensap

olijfolie

2 sjalotten

200 ml witte wijn

150 gram gemengde bospaddenstoelen

klontje boter

1 pastinaak

ΒΌ liter slagroom

 

800 ml bouillon

recept Soep van aardpeer

Schil de aardperen, snijd ze in gelijke stukken, schep het citroensap erdoor tegen de verkleuring. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Snipper en sjalotten en fruit ze. Voeg de aardperen toe en bak ze even aan. Blus af met de witte wijn en laat iets inkoken. Giet dan de bouillon erbij. Laat een klein half uurtje koken totdat de aardpeer helemaal gaar is. Pureer de soep met een staafmixer glad. Giet de room erbij en roer goed door. Breng de soep op smaak.

Schil de pastinaak en snijd hem in dunne plakjes. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Verhit een klontje boter in de pan. Bak zowel de pastinaak als de paddenstoelen aan beide zijden knapperig. Maal er zout en peper boven. Schep de soep in de borden en verdeel de gebakken pastinaak en paddenstoel erover.