Snijbonen met citroen, knoflook en dragon

Benodigdheden voor 4 personen

500 gram snijbonen

1 kleine ui of 2 sjalotten

Sap van een halve citroen

1 klein teentje knoflook

2 thl dragon

olijfolie

zout/peper

Snijboontjes met citroen, knoflook en dragon kleinjpg

Snij van de snijboontjes de uiteinden af en snij ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Snipper de ui en de knoflook. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de ui zachtjes. Voeg daarna de knoflook en de snijbonen toe. Roer goed door, zet de deksel op de pan en laat het heel zachtjes bakken. Roer af en toe zodat het niet al te erg aanbakt. Voeg na een klein 10 minuten een klein scheutje water toe en laat het zonder deksel nog even gaarkoken totdat het water zo’n beetje is verdampt en de bonen gaar zijn. Roer er dan citroensap, dragon en wat zout en peper doorheen. Het is zowel warm als lauwwarm lekker.