Salade van aardpeer en wortelpeterselie

Benodigdheden voor 4 personen

500 gram aardperen

2 middelgrote wortelpeterselie

Peterselie

2 el Witte balsamico-azijn (de rode kleurt zo lelijk in deze witte salade)

4 el olijfolie

1 thl mosterd

Handje geroosterde pijnboompitjes of walnoten

Eventueel 1 el mayonaise of crème fraiche

salade van aardpeer en wortelpeterselie klein

Schil de aardperen, snij ze in blokjes en doe ze direct in een pan met water. Laat de aardperen gaar koken. Schil intussen de wortelpeterselie en snij deze ook in kleine blokjes. Voeg de wortelpeterselie aan de aardpeer toe als deze bijna gaar is en laat nog een paar minuten meekoken. De wortelpeterselie heeft weinig kooktijd nodig. Giet als de groenten klaar zijn ze af in het vergiet. Maak een dressing van de azijn, olijfolie en mosterd met een beetje zout. Voeg deze aan de nog warme groenten toe, roer het door elkaar en laat het afkoelen.

Hak de peterselie fijn en voeg deze toe voor het opdienen. Proef dan nog even of je het zo lekker vindt of dat je het nog iets smeuïger maakt met mayonaise, crème fraiche of nog wat extra olijfolie. Bestrooi voor het opdienen met de noten of pijnboompitjes.

Variant: ook lekker met een tomaatje en/of rode paprika er door heen