Risotto met wintergroenten

Benodigdheden voor 4 personen

2 kleine winterpenen

1 kleine selderijknol of twee wortelpeterseliepenen

1 grote ui

2 teentjes knoflook

Handvol doperwten

250 gram arboriorijst

Scheutje witte wijn

Hete bouillon (kan van tablet)

300 gram gehakt of 200 gram gorgonzola of geitenkaas

Gehakte peterselie

Geraspte kaas voor erover heen

risotto met wintergroenten klein

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Schil de groenten en snij ze in kleine blokjes. Fruit de ui. Als je gehakt gebruikt, voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Voeg de groenten en de knoflook toe en bak het aan. Zorg dat er nog genoeg vet (boter of olie) in de pan zit en voeg de rijst toe. Zorg dat de rijst warm wordt en er een laagje vet om vormt. Voeg een scheutje wijn toe. Als de wijn verdampt is, dan voeg je telkens een scheutje bouillon toe wanneer het vocht verdampt is, net zo lang totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg dan de erwten toe en laat ze even gaar worden. Dit gaat heel snel. Als je voor de vegetarische variant kiest, voeg dan de kaas toe en laat deze smelten. Roer de peterselie erdoorheen en dien op met geraspte kaas.