Ribollita met Cavalo Nero

Benodigdheden voor 8 personen

2 uien

2 winterpenen

2 stengels bleekselderij

2 teentjes knoflook

300 gram cavalo nero (palmkool)

2 blikjes tomatenblokjes

1 blikje lekkere bonen (ik nam gemengde bonen van de groene winkel)

1 theelepel venkelzaad

2 bouillonblokjes

Tabasco of chilipeper

Zout/peper/olie

Ribollita klein

Pel de uien en de knoflook, schil de penen en ontdoe de bleekselderij van de lelijke eindjes. Hak alles in kleine stukjes. Hoe kleiner hoe beter, de soep wordt niet gepureerd. Haal de blaadjes van de kool van de nerven en snijdt de kool fijn.

Doe olie in een (braad)pan, voeg de uien toe en fruit ze. Voeg het venkelzaad toe en bak even mee. Voeg de penen, knoflook en bleekselderij toe en laat zachtjes smoren. Voeg de kool, de blikjes tomaten, de bouillonblokjes en een liter water toe. Laat het geheel even koken totdat de groenten zacht zijn. Spoel de bonen af en voeg ze toe. Warm de soep nog even goed dor. Breng de soep op smaak met tabasco, zout en peper. Dien de soep op en sprenkel over het bord soep nog een beetje lekkere olijfolie.