Raapsteeltjesstampot met paprika en gebakken vis

Benodigdheden voor 4 personen

2 bosjes raapstelen

Ongeveer 1½ kilo aardappels

1 a 2 paprika’s

2 grote uien

Beker melk

(kruiden)boter of (kruiden)roomkaas

400 gram stevige witvisfilet (bijv. tilapia of kabeljauw)

Panko of paneermeel (panko is verkrijgbaar bij de toko)

1 ei

Beetje bloem

raapsteeltjesstampot met paprika en gebakken vis klein

Schil en kook of stoom de aardappels gaar. Snipper intussen de uien en smoor deze gaar in een beetje olie of boter. Snij de paprika in stukjes en voeg deze toe als de ui bijna gaar is. Voeg aan het einde een klont (kruidenboter) toe (ik gebruikte basilicumboter en dat was erg lekker).

Snij de vis in grote stukken. Klop het ei los in een soepbord. Bestrooi de vis met zout. Haal ze door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de panko.

Snij de raapstelen fijn.

Pureer de aardappels. Maak de melk heet en voeg deze aan de aardappels toe. Voeg de raapstelen toe en vervolgens het paprika-uimengsel. Voeg het restje ei toe als je nog wat over hebt. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kruidenboter of kruidenroomkaas.

Bak de vis. Dien de stamppot op met de vis.