Pesto van Winterpostelein

Benodigdheden:

100 gram winterpostelein (1 bosje)

1 teentje knoflook

Handje pijnboompitjes, walnoten of amandelen

Snufje (grof) zeezout

Handje geraspte Parmezaanse of Oude kaas

Olie (ik gebruik voor pesto een mengsel van zonnebloem- en olijfolie)

Scheutje citroensap

pesto-winterpostelein00

Was de postelein goed en droog deze daarna in de slacentrifuge.

Als je pijnboompitjes gebruikt, rooster deze dan en laat ze afkoelen

Snij de winterpostelein in handzamere stukken

Doe wat postelein in de vijzel, het in een paar stukjes gesneden knoflookteentje en voeg er een snufje zeezout aan toe. Maal de postelein fijn en voeg een wat nieuwe postelein toe, net zo lang totdat alle postelein is fijngemalen. Voeg de pitjes of noten toe en maal ze ook fijn. Voeg dan de kaas toe en roer deze erdoor. Voeg wat citroensap toe (ongeveer een eetlepel) roer het erdoor. En voeg tot slot olie toe totdat het mengsel lekker smeuïg is. Breng tot slot op smaak met zout en citroensap (indien nodig)

In combinatie met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas lijkt deze variant verrassend veel op pasta gemaakt van basilicum, alleen een stuk goedkoper en een uitstekende wintervariant.

Deze hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 200 tot 250 gram gedroogde pasta.