Perencobbler met gember

Benodigdheden voor 4 tot 6 personen

500 gram handperen

Citroensap

2 el (gele) basterdsuiker

2 koffielepels heel fijn gehakte stemgember

125 gram bloem

60 gram boter

50 gram suiker

60 cc melk

1 thl kaneel

1 klein ei

1 thl bakpoeder

Snufje zout

Eventueel vanille-ijs om mee op te dienen

Perencobbler met gember klein

Verwarm de oven voor op 180C. Schil de peren. Verdeel kleine peertjes in kwarten, grotere in achtsten. Meng er wat citroensap, de basterdsuiker en de gember doorheen. Verdeel over een ovenschaal. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een mengkom. Meng de suiker, het zout en de kaneel erdoor heen. Snij de boter in kleine stukjes en meng ze als broodkruimels door de bloem. Dit gaat heel goed als je de harde boter met een kaasschaaf snij en daarna in de bloem verkruimeld. Klop het ei los. Voeg het ei en de melk aan het bloemmengsel toe en roer het voorzichtig door elkaar. Het geeft niet als er wat klontjes blijven. Verdeel het deegmengsel over de peren. Zet de schaal een klein half uurtje in de oven. Laat een klein beetje afkoelen voor het opdienen. Lekker met vanille-ijs.