Patate con aglio e limone (aardappels met knoflook en citroen)

Benodigdheden voor 4 personen

700 gram vastkokende aardappels

6 el olijf olie

4 ongepelde teentjes knoflook

Geraspte schil van een citroen

Een paar takjes tijn of rozemarijn

Zeezout

recept Patate con aglio e limone

Schil de aardappels en snij ze in de lengte in kwarten, of als ze heel groot zijn in achtsten. Leg ze in een kom onder water en laat ze 10 minuten weken. Dep ze droog.

Verhit 4 el olie in een braadpan en voeg de aardappels en de knoflook toe. Zet het vuur lager en bak de aarappels rondom bruin. Roer de kruiden en de citroenschil erdoor, doe de deksel op de pan en stoom de aardappels tot ze gaar zijn, dit kan wel 45 minuten duren. Kijk af en toe of er nog wat vocht in de pan zit, en voeg zonodig een beetje water toe.

Haal als de aardappels gaar zijn het deksel van de pan en zet het vuur hoger om het water te laten verdampen. Roer de rest van de olijfolie erdoor.

Schep de aardappels in een schaal en bestrooi ze met zout en knijp de teentjes met knoflook erboven uit en verdeel die tussen de aardappelen.