Oosterse daikonkoekjes met garnalen

Benodigdheden voor 3 personen (6 pakkenkoekjes)

300 gram daikon

150 gram rauwe garnalen (250 g in bevroren staat)

1 lenteui

3 el gehakte koriander

1 ei

2 el maizena)

Olie om te bakken

2 el hoisinsaus

1 el lichte chinese sojasaus

1 el rijstazijn

1 el sesamolie

1 thl verse geraspte gember

Raps de daikon, meng er een theelepel zout doorheen en zet het minstens een uur weg om het vocht eruit te trekken. Hak de garnalen fijn. Snij de lenteui in ringetjes.

Maak een dressing van de hoisinsaus, de sojasaus, de azijn, de olie en de gember.

Knijp de daikon goed uit zodat er zoveel mogelijk vocht uitkomt. Meng de daikon met de bloem, het ei, de garnalen, de lenteui en koriander.

Verhit de olie in een koekepan. Maak hoopjes van het deeg in de pan en druk het een beetje plat zodat je een koekje krijgt. Bak de koekjes in delen en hou de andere koekjes intussen warm.