Noedels met Paksoi en paprika

Benodigdheden voor 4 personen

1 paksoi

2 rode paprika’s

250 gram (dikke) noedels

1 cm verse gemberwortel, geraspt

1 teentje geperste knoflook

2 el rijstazijn

4 el lichte chinese sojasaus

3 el sesamolie

Olie

4 eieren

Zoete chilisaus

Optioneel: wat zwart sesamzaad om erover heen te strooien

0311 Noedels met Paksoi en paprika klein

Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Snij de paksoi in stukjes en scheidt het harde deel van het groene blad. Ontdoe de paprika’s van de zaadlijsten en snij ze in stukjes. Roerbak de paprika met het harde deel van de paksoi. Voeg op het laatste moment het groene blad toe en roerbak dat even mee.

Meng de gemberwortel met het teentje knoflook, de azijn, de sojasaus en de sesamolie tot een sausje. Meng de groenten met de uitgelekte gare noedels. Voeg het sausje toe en laat even intrekken terwijl je de 4 eieren bakt.

Doe de noedels op de borden en leg op ieder bord een gebakken ei. Bestrooi eventueel met zwart sesamzaad en server de chilisaus erbij.