Koolrabisoep

Benodigdheden voor 6 personen

2 koolrabi’s

1 stengel bleekselderij

1 aardappel

1 ui

1 teentje knoflook

1 laurierblaadje

Bouillonblokje

½ liter melk

Olijfolie

Citroensap

Worcestersauce

Gehakte peterselie

foto koolrabisoep

 

Schil de ui en snipper deze. Hak de teen knoflook fijn. Laat de ui en knoflook op een klein vuurtje zacht worden zonder dat ze kleuren. Schil de koolrabi’s en snij ze in blokjes. Schil de aardappel en snij deze in blokjes. Snij de bleekselderij in blokjes. Voeg de koolrabi, de bleekselderij en de aardappel toe aan het ui mengsel. Voeg ook het laurierblaadje toe, roer even door en laat het even zachtjes bakken. Voeg dan de melk en het bouillonblokje toe, breng het aan de kook en laat het zachtjes pruttelen totdat de groente zacht is. (kijk uit dat het niet overkookt, want dat doet de melk als je niet uitkijkt).

Verwijder het laurierblaadje als de soep gaar is en pureer hem. Voeg zoveel water toe totdat de soep de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout, citroensap en worcestersauce. Strooi de gehakte peterselie erover.