Hete Bliksem 2.0

Benodigdheden voor 4 personen:

 

1 kilo aardappels

5 handappels bijvoorbeeld Elstar’s

1 ui

1 a 2 rode pepertjes

olie

1½ kopje melk

100 ml slagroom of kookroom

scheutje witte wijn

4 saucijsjes of lamsworstjes

4 Klontjes boter

mosterd

recept Hete bliksem

Schil de aardappels en kook of stoom ze gaar. Bak de saucijsjes gaar in een klontje boter of wat olie. Snipper de ui, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de rode peper en snij deze in kleine stukjes. Verhit wat olie in een andere pan en voeg de ui en de pepertjes toe. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijdt ze in blokjes. Als de ui gaar is, voeg je de appel toe en bakt de appel heel even mee.

Als de aardappels gaar zijn, verwarm je de melk met drie klontjes boter. Stamp de aardappels, en roer er hete melk doorheen, net zolang totdat je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met wat zout. Voeg het appelmengsel toe en roer het er voorzichtig doorheen.

Haal de worsten uit de pan en houdt ze warm. Voeg de slagroom met een scheutje witte wijn toe en laat het wat inkoken. Voeg dan naar smaak een paar eetlepels mosterd toe. Serveer de hete bliksem met de worst en de mosterdsaus.