Broodjes met tuinbonenpesto, mozzarella en rucola

Benodigdheden voor  4 personen

1 kilo ongedopte tuinbonen
2 tenen knoflook
Ca. 150 ml extra vergine olijfolie
4 dikke plakken witbrood (of stokbrood of ciabatta)
2 bollen buffelmozzarella
een handje vol rucola

broodjes met tuinbonenpersto, mozzarella en rucola

Dop de tuinbonen 1 keer. Kook de tuinbonen 1 minuut en dop voor de tweede keere: verwijder het stugge, grijze velletje. Kook de tuinbonen in ruim water in 4 minuten zacht. Giet ze af en pureer ze met 1 teen knoflook en 4-5 eetlepels olijfolie tot een gladde pesto, voeg nog wat extra olijfolie toe zodat de pesto smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper en eventueel ene klein beetje citroensap.
Rooster het brood goudbruin en krokant. Halveer een teen knoflook en wrijf deze stevig over elk snee brood.
Besmeer het brood royaal met tuinbonenpesto. Scheur de mozzarella grof en beleg de plakken brood ermee. Bestrooi met rucola, druppel royaal nog wat olijfolie erover en bestrooi het eventueel met nog een beetje zout en peper.