Bloemkool of romanesco pizzaiola

Benodigdheden voor 4 personen

1 bloemkool of romanesco

600 gram rijpe tomaten

3 grote knoflooktenen

Paar takjes basilicum

Gedroogde oregano

Peper en/of wat tabasco

Een scheut witte wijn

Een handvol geraspte Parmezaanse kaas

2 oude witte boterhammen

1 bol mozzarella

Olijfolie

Bloemkool pizzaiola

Verwarm de oven voor op 180C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Afhankelijk hoe zacht je de bloemkool uiteindelijk wilt hebben, kun je de bloemkool vijf minuten voorstomen of voorkoken. Zet de roosjes in een grote ovenschool naast elkaar en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal in de oven, ongeveer 20 minuten, totdat de bloemkool zachter is geworden. Halveer intussen de tomaten (grote snij je in kwarten). Leg de tomaten rond en tussen de bloemkool als deze wat zachter is geworden. Strooi er zout, de oregano, peper, tabasco en uitgeperste knoflook en nog wat olijfolie over. Zet nogmaals ongeveer 20 minuten terug totdat de tomaten zacht zijn en hun sap beginnen los te laten.

Maak intussen broodkruimels van het brood. Als je alleen vers brood hebt, leg de boterhammen dan even in de oven die toch aanstaat, dan zijn ze snel droog genoeg. Mix de Parmezaanse kaas en de broodkruimels. Bestrooi de ovenschotel met het broodkruimelmengsel, verdeel de mozzarella erover heen en zet nog even terug in de oven (ongeveer 10 minuten) totdat de kruimels gebakken zijn en de mozzarella gesmolten.

Serveer er een groene salade bij of een salade van gegrilde courgette en paprika.