Bietjes uit de oven met verse mierikswortelroom

Benodigdheden voor 4 personen

1 pond rauwe bietjes

3 laurierblaadjes

3 teentjes knoflook

Olijfolie

Scheutje balsamico azijn

4 el Crème fraiche (neem biologische, veel lekkerder)

1 el mayonaise (neem van goede kwaliteit)

Vers geraspte mierikswortel

Citroensap

bietjes uit de oven met verse mierikswortelroom klein

Verwarm de oven voor op 200C. Was de bietjes. Leg de laurierblaadjes in een ovenschaal en zet de bietjes er bovenop. Stop de teentjes knoflook ertussen. Doe een klein bodempje water in de ovenschaal. Besprenkel de bietjes met een beetje olijfolie en maal wat zeezout erover. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en zet de schaal ongeveer een uur in de oven. Prik dan voorzichtig met een aardappelschilmesje in de bietjes om te kijken of ze gaar zijn. Laat ze bietjes wat afkoelen en pel ze. Snij ze bietjes in plakjes. Prak de knoflookteentjes fijn, voeg het vocht toe uit de ovenschaal van de bietjes. Roer dit erdoor. Voeg een scheutje balsamicoazijn en wat olie toe en roer het goed doorelkaar. Voeg eventueel een klein beetje zout toe als dat nodig is. Schep het sausje door de bietjes en laat dit minimaal een uur marineren.

Roer de crème fraiche, de mayonaise en de mierikswortel door elkaar. Breng op smaak met een klein beetje citroensap wat zout. Beiden halen de smaak van de mierikswortel op. Serveer de room bij de bietjes.

Serveertip: de mierikswortelroom is ook heel lekker bij gebraden rosbief.